Weertenaren kunnen gratis strooizout ophalen

Slee sneeuw winter

De gemeente Weert stelt ook dit winterseizoen weer gratis vijf kilo strooizout per huishouden ter beschikking. Inwoners kunnen dit afhalen bij het zoutloket aan de gemeentewerf, Graafschap Hornelaan 207 in Weert.

Het is wel noodzakelijk om je legitimatiebewijs en Weerterlandpas mee te nemen. Het zoutloket is tot en met februari geopend, op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.
Het is ook mogelijk om zout op te halen voor familie, buren of mensen die slecht ter been zijn. Neem dan naast je eigen legitimatie, ook een legitimatiebewijs van de desbetreffende persoon mee.

De gemeente vraagt iedereen de stoep zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij te houden. Het is niet meer verplicht om zelf de stoep te vegen. Maar de gemeente vraagt dit toch om zo samen te werken aan een veilige situatie.

Het strooizout werkt niet altijd. Met strooien stelt men eigenlijk alleen de gladheid uit. Het strooien verlaagt het vriespunt met acht graden. Wanneer de temperatuur lager is dan min acht graden Celsius, kunnen wegen of stoepen dus glad blijven.

De gemeente doet zelf ook aan gladheidbestrijding. Daarin maakt de gemeente keuzes. Gladheidbestrijding op alle wegen lijkt namelijk ideaal, maar is slecht voor het milieu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.