Wegwijsboekje voor mensen met smalle beurs

Sinds het voorjaar van 2016 is Weert een burgerinitiatief rijker, namelijk de Weerter Minimagroep. Een groep gedreven mensen die zich inzet voor mensen met een smalle beurs. Bijna alle leden zijn ervaringsdeskundige en kennen dus als geen ander de problemen waar mensen met een minimum inkomen tegenaan lopen.

De Weerter Minimagroep wil een handreiking en luisterend oor bieden aan minima, de weg wijzen, en bereiken dat mensen zich niet meer schamen voor hun situatie. Momenteel wordt vol ingezet op het realiseren van een boekje dat in het voorjaar van 2017 uitkomt: Een Wegwijzer voor mensen met een smalle beurs. Hierin kunnen allerlei instanties informatie kwijt maar er is ook ruimte voor persoonlijke initiatieven. Denk hierbij aan mensen die een ruilwinkel hebben, hun tuin beschikbaar willen stellen voor een kinderfeestje of een aanhanger gratis uit willen lenen. Maar ook bespaartips zijn welkom, zoals hoe je met heel weinig middelen uit een keukenkastje een geweldige maaltijd maakt.

De groep hoopt dat mensen door het boekje te weten komen waar ze aan kunnen kloppen en dan ook echt in actie komen. En dat ze ervaren dat ze er niet alleen voor staan! Het boekje zal zoveel mogelijk persoonlijk uitgedeeld worden. Want niet alleen de inhoud is belangrijk, de kracht zit ‘m in het persoonlijke verhaal erbij. Ook wil de groep zichtbaar zijn door op diverse plekken een luisterend oor te bieden, te beginnen met een koffie uurtje.

Tot 24 februari kunnen nog teksten aangeleverd worden voor het boekje.

Foto: Stichting Punt Welzijn

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.