Werkgroep voor inventarisatie gemeentelijke fusie

Burgemeester Theo Schuurmans (CD&V) van Hamont-Achel heeft de voorbije dagen veel vragen gekregen rondom een mogelijk samengaan met de gemeenten Neerpelt of Bocholt. Vooruitlopend hierop zullen de N-VA-afdelingen van Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering in elke gemeente voorstellen, een intergemeentelijke werkgroep op te richten.

Deze werkgroep krijgt als opdracht de voor- en nadelen van een mogelijke vrijwillige fusie op politiek en organisatorisch niveau te toetsen. “Aangezien het bestuursniveau van de provincie kleiner zal worden, zullen de gemeentebesturen in de toekomst meer bevoegdheden krijgen. Een schaalvergroting zal zich op een of andere manier automatisch opdringen”, aldus Provincieraadslid Bianca Maas.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.