Maaseik heeft een Luierbank

Maaseik richting

Het OCMW van Maaseik en Vincentius Maaseik hebben een luierbank in de gemeente opgericht. Een luierbank heeft tot doel om kansarmen mensen, die bij Vincentius komen voor ondersteuning, door middel van voeding en kleding, de mogelijkheid te geven om tegen een erg zacht prijsje luiers aan te kopen.

De aankoop van luiers is immers voor mensen die het financieel moeilijk hebben een zware kostenpost. Ook enkele scholen hebben aangegeven dat zij merken dat er wel eens kinderen met een volle luier naar school komen, om zo een luier uit te kunnen sparen.
Vincentius koopt de luiers aan en zorgt voor de verdeling ervan. De verdeling gebeurt op de momenten dat de kledingwinkel open is.

Ook wil het OCMW via kleuterscholen luiers gaan inzamelen. De Beverburcht, de Hink Stap Sprong en De Wikke hebben reeds een luierbak op school staan. Door ouders warm te maken om ongebruikte luiers binnen te brengen op de school, hoopt men om aan een voorraad luiers te komen voor distributie door Vincentius.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *