Buurtgerichte Zorg Opoeteren van start

Met het project Buurtgerichte Zorg wil de Stad Maaseik gaan voor een warme samenleving, een hechte buurt voor de oudere inwoners. Komend voorjaar wordt gestart bij de 85-plussers in Opoeteren.

Deze inwoners van het kerkdorp van Maaseik krijgen bezoek van een van de vrijwilligers die bij het project betrokken zijn. In eerste instantie wil de Stad Maaseik op deze wijze inzicht krijgen op de noden en behoeften van deze oudere inwoners van de gemeente.

De coördinator van dit project is Sandra Vancleef. Zij bekijkt of ze de mensen, indien gewenst, verder kan helpen. Wellicht hebben sommige mensen noden aan gezelschap of zouden ze het waarderen wanneer iemand wekelijks een paar boodschappen langs brengt.

Middels het project kan er een buurtgezel worden ingezet. Deze buurtgezellen zullen worden gezocht in de directe buurt van de zorgvrager. Op die manier hoopt het stadsbestuur dat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Alle 85-plussers van Opoeteren hebben al een brief ontvangen waarin de huisbezoeken zijn aangekondigd. In een latere fase zullen ook Neeroeteren en Maaseik aan bod komen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Buurtgerichte Zorg Opoeteren van start”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *