Vier ANPR camera's in zone Politie Noordoost-Limburg gelanceerd (video en foto's)


Maandag 13 februari werden vier ANPR-camera-sites van de Politie Noordoost-Limburg officieel gelanceerd. Aan de grensovergangen in Kessenich, Molenbeersel, Lozen en Bocholt staan deze nummerplaatherkenningscamera’s opgesteld. Op die manier hoopt men mensen met verkeerde bedoelingen snel de kop in te drukken. “Momenteel staan er in de gehele provincie 25 opstelpunten, dit wordt uitgebreid naar 70”, zo vertelt procureur Guido Vermeiren van de Provincie Limburg. Deze vier opstelplaatsen kosten 140.000 euro. Een bedrag dat door de gemeenten van de Politiezone Noordoost-Limburg (Bree, Kinrooi, Bocholt en Meeuwen-Gruitrode) wordt betaald. De Provincie Limburg staat garant voor het servergedeelte. “In Hasselt komen alle beelden samen, zodat er snel geschakeld kan worden met andere diensten om eventuele misstanden te kunnen volgen en vroegtijdig de kop in te kunnen drukken”, aldus Jo Brouns, voorzitter van het Politiecollege.
Aangegeven wordt dat er goede ervaringen zijn met het systeem. “Per site staan er drie camera’s opgesteld. Een voor het inkomend verkeer, een voor het uitgaande en een voor een totaal-overzicht. Daarnaast is koppeling met de bevolking belangrijk. “We doen dit middels what’s app buurtpreventiegroepen”, aldus Brouns.
“We maken op deze manier deel van een veiligheidsschild”, zo vertelt Brouns. De camera’s worden op strategische plekken in overleg met de provincie, federale politie en gemeenten geplaatst op doorgangspunten”, aldus de procureur. “Op die manier kan er snel geschakeld worden, zeker omdat de gegevens ook met de diensten in het buitenland worden uitgewisseld”, zo vult Jo Brouns aan.
“In de nabije toekomst kan real-time gehandeld worden. Zo kunnen we bijzonder snel schakelen en ingrijpen, indien nodig voor de veiligheid van de inwoners”, zo besluit procureur Guido Vermeiren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *