Ludieke Valentijnsactie 'Zeg het met een werfdoekboodschap' in Bree (video en foto's)

In Bree wordt het centrum volop heringericht. De kleine ring ter hoogte van de Grauwe Torenwal is nu ongeveer een half jaar bouwwerf. Nadat in het najaar de riolering werd vervangen, voert aannemer Kumpen er momenteel oppervlaktewerken uit. Op een gewone dag zie je hier wegenbouwers zwoegen tussen zandhopen en materialen, terwijl voorbijgangers op de omleidingswegen de voortgang nauwgelet opvolgen.

Vorige week werd de werf opgefleurd door enkele speciale werfdoeken naar aanloop van Valentijn. Het stadsbestuur zorgde voor 3 grote doeken met blanco hartjes op de werf en deed een oproep aan alle Breeënaren die iemand wilden verrassen met een verliefde of andere warme boodschap. Truus en Geert, een hartverwarmend koppel dat samenwoont in de serviceflats op de Gerkenberg, gaven vorige week het goede voorbeeld. Hun tip voor een lange en mooie relatie “ wees lief voor elkaar en wees content, dan zijt ge een rijk mens!” inspireerde andere voorbijgangers om iets liefdevol te delen op onze Valentijnwand. Zeker de moeite om eens te gaan kijken.

Nadat heel wat werftoeristen hun Valentijnswensen op doek zetten, was het vandaag de beurt aan enkele “koppels” die een speciale relatie onderhouden met onze werf. Het is niet zozeer Cupido die hen samenbracht, maar eerder de passie voor een moderne stadinfrastructuur. “Partners” Kumpen en Stad Bree blikken samen terug op een mooie start van de herinrichting en een samenwerkig die vlot verloopt. Werfleider Dirk Dignef koos als boodschap: “Liefde is…rekening houden met elkaar!”, iets wat zeker van toepassing is in dit verhaal. “Wanneer we wegen openbreken, is er onvermijdelijk hinder. We proberen bij elke fase zo goed mogelijk rekening te houden met bewoners en handelaars in de buurt, en tussenoplossingen aan te reiken die het woonwerkverkeer veilig en aangenaam houden.” Mariette Aerts van drankenspeciaalzaak Huis Aerts , gelegen vlak naast de werf bevestigt dat ze inderdaad duidelijk zijn geïnformeerd over de impact van de werken. Zij wenst iedereen een fijne Valentijn op het doek vlak aan hun etalage.

Burgemeester van Bree Liesbeth Van der Auwera draagt de werfdoekenactie een warm hart toe. “Ik krijg veel positieve opmerkingen over de aanpak van de wegenwerken. Mijn slogan voor 14 februari is dan ook ‘Ik sta op voor dag en jou!’ omdat ik heel erg achter de mensen sta die hun schouders onder dit project zetten, met name onze eigen technische dienst en Kumpen.” Burgemeester Van der Auwera besluit: “We kiezen hier resoluut voor verandering en we doen dit uit liefde voor Bree en alle Breeënaren, die hier binnenkort kunnen genieten van een prachtig stukje Bree. All you need is…iemand om samen de kruiwagen mee te duwen!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *