Investeren in evenemententerrein in Kessenich (video)

Tussen Geistingen en Kessenich is langs het water een mooi fietspad gerealiseerd, aan de rand van het Agropolis-gebied.
Voor de verbetering van de toeristische ontsluiting van het Maasplassengebied in Ophoven, Geistingen en Kessenich werd vanuit het grindfonds enkele jaren 2,3 miljoen euro toegewezen aan de gemeente Kinrooi. In het kader van de herstructurering van de grindgebieden worden daarenboven nieuwe mogelijkheden gecreëerd voor de ‘verlevendiging’ van de kerkdorpen waaronder Kessenich.

Burgemeester Jo Brouns van Kinrooi: “Door de aanleg van een ‘bastion’ (evenementenplein) wordt Kessenich verbonden met het water waardoor de historische kern van dit kerkdorp nog meer kansen kan krijgen. De aanleg van dit plein alsook de verbindingsweg met het centrum van Kessenich wordt gefinancierd vanuit het grindfonds.”

Bij het evenemententerrein zal op 24 en 25 juni feestelijk worden stil gestaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *