Slivvenhieër

Overal in de beide Limburgen heerst het carnavalsvirus, en dat is zeker het geval in de Weerter wijk Boshoven.

Boshoven staat tijdens de dolle dagen bekend als het rijk van de Brökwagters, een zeer actieve vereniging die afgelopen woensdagavond nog mocht tekenen voor de geweldige organisatie van het Prinsentreffen 2017.

De Brökwagters toveren het Don Bosco Huis op Boshoven ieder jaar weer om tot het ‘Brökwagterspaliês’, een naam die fier op de gevel prijkt. Naast het Don Boscohuis ligt de kerk van Boshoven. Mijnheer pastoor, zo vernamen wij uit betrouwbare bronnen, draagt de carnavalstraditie een warm hart toe, en toverde de kerk van Boshoven voor enkele weken om tot het ‘Peliês van Slivvenhieër’ ! ALAAF !

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *