Bestuurlijke vernieuwing bij bond Maas en Kempen

Op vrijdag 17 februari jl. werd de voorjaarsvergadering van de schuttersbond Maas en Kempen gehouden in Opglabbeek. Bijzonder op deze vergadering was dat er vijf kandidaten opteerden voor één van de drie vrijgekomen bestuurszetels. Een echte verkiezing diende er gehouden te worden.

Aangesloten schutterijen bij deze schuttersbond zijn Sint Amandus Opglabbeek, Breydelzonen Kessenich, Sint Catharina Beek, Sint Dionysius Opoeteren, Sint Harlindis & Relindis Ellikom, Sint Hubertus Manestraat, Sint Joris Kaulille, Sint Lambertus Louwel, Sint Lambertus Molenbeersel, Sint Laurentius Bocholt, Sint Martinus Grootbeersel, Sint Martinus Kessenich, Sint Martinus Kinrooi, Sint Martinus Niel-bij-As, Sint Monulphus & Gondulfus Rotem, Sint Pieter Elen (rustende), Sint Sebastiaan As, Sint Sebastiaan Dorne, Sint Sebastiaan Grote-Brogel, Sint Sebastiaan St.-Huibrechts-Lille en Sint Servatius Raam.

In de inleiding van het verslag over 2016 beschreef voorzitter Peter Ressen dat hij het na 17 jaar als bestuurslid van de bond, waarvan 15 als voorzitter, tijd vond om de voorzittershamer door te geven. Hij had die dan ook speciaal voor de gelegenheid meegenomen, want in al die jaren had hij hem niet nodig gehad.

Vervolgens werden lopende zaken afgehandeld, waarbij de verder ontwikkeling van de SjötteBengels, dat wil zeggen de jongerenorganisatie binnen de bond, hoog op de agenda staat. Er werd gemeld dat men hoopt dat steeds meer schutterijen hun jeugd hierbij aansluiten. De SjötteBengels manifesteren zich in elk geval op allerlei manieren als een goed voorbeeld, dat goed zou moeten doen volgen.

En dan was het tijd voor de verkiezing. Drie aftredende bestuursleden, waaronder de voorzitter en secretaris, die zich niet meer verkiesbaar stelden, boden de mogelijkheid om voor verjonging en wellicht op latere termijn ook voor vernieuwing te gaan. De vijf kandidaten in alfabetische volgorde waren: Luc Baens (39), lid van Sint-Hubertus Manestraat, Sonja Creemers (40), Ivo Geebelen (52), lid van Sint-Sebastiaan Dorne, Mathieu Gijsen (58), lid van Sint-Monulphus & Gondulphus Rotem en Danny Verhaegen (44), lid van Sint-Hubertus Manestraat. Voor de verkiezing gaf elke kandidaat kort aan welke sporen ze in het schutterswezen hebben verdiend, en waar ze momenteel nog mee bezig zijn.

Na een in goede orde verlopen anonieme stemming, werden Luc, Sonja en Ivo verkozen. Het nieuwe bestuur ging vervolgens in conclaaf om een voorzitter en secretaris aan te duiden. Na een kwartiertje was er ‘witte rook’ en kon Ivo als nieuwe voorzitter en Sonja als secretaris worden verwelkomd. Daarna gaf Peter zijn voorzittershamer over en kon men de nieuw gekozenen feliciteren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *