Ronny Houben prins bij Kèsinger Ertesjieters

Ronny Houben kwam op het einde van een zeer geslaagde prinsenzitting in de bomvolle “feesttempel” van de Kèsinger Ertesjieters als opvolger van Bart I uit een kist te voorschijn. Ronny II is de 39 ste prins van de Ertesjieters. Hij regeert nu over de Ertesjieters onder de leuze: “Mèt allerlei soorten beer zörg ich deze carnaval gegarandeertj veur veul plezeer!” Dat hij dit nu allemaal mag meemaken heeft hij te danken aan de 2 mollen, J.P. Nelissen en Stefan Henkens, die hem in het grootste geheim gekozen hebben. De 35 jarige Ronny is gehuwd met Kelly Gorissen, die de Kèsinger dansmariekes onder haar hoede heeft. Het zoontje en dochtertje zijn natuurlijk apetrots op hun papa. Ronny werkt als mechanisch monteur bij DAF trucks in Eindhoven en hij is lid van WTC-Kessenich. Ronny, die verschillende jaren lid is geweest van de jeugdraad van de Kèsinger Ertesjieters, is een echte karnavalist. Hij weet dus wat hem te doen staat en hij zal Kessenich zeker en vast op zijn grondvesten doen daveren samen met jeugdprins Ian I en prinses Demi I.

Vele carnavalsverenigingen uit de gemeente Kinrooi waren bij de onthulling aanwezig. Zo werd het gezelschap vanuit Molenbeersel, onder aanvoering van Prins Brecht in een wagen met huif naar Kessenich gereden, wat voor een schouwspel langs de weg zorgde. Prins Marc III van De Rabbedabbers van Kinrooi was er met zijn gevolg evenals Prins Gert van de Zweitzökskes uit Ophoven-Geistingen met aanhang.

Zondag 26 Februari is er gelegenheid om de prins en jeugdprins te feliciteren in Kessenich, in de parochiezaal aan de Meierstraat te Kessenich, van 17.00 tot 20.00 uur. Na de receptie zal er een rondgang van de café’s plaats vinden.
Het verkleed bal van de Kèsinger Ertesjieters, gekend om zijn unieke creaties en originele en gedurfde ontwerpen, gaat door op maandag 27 februari in het Parochiecentrum. De toegang is gratis! Er zijn geldprijzen voor de beste 3 enkelingen, duo’s en trio’s.
Op vette dinsdag (28 februari) maakt een bus ieder half uur (vanaf 20.30 tot 01.00 uur) de ronde met stopplaatsen bij De Knup en Café Bert’us.
De stoet gaat door op zondag 5 maart vanaf 14.00u. Vanaf 13.30u wordt het centrum van Kessenich volledig afgesloten voor het verkeer. Dit in samenwerking met de lokale politie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Ronny Houben prins bij Kèsinger Ertesjieters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *