Stramproy maakt zich klaar voor de vastelaovendj

Carnaval

Het komende weekend is het dan zo ver: de vastelaovendj barst los. De echte liefhebbers hebben hier al weken, misschien zelfs maanden naar uitgekeken. Ook in Stramproy zijn vele dorpelingen zich aan het klaarmaken, de wagens zijn gebouwd, de pekskes gereed, de schminkdoos staat klaar.

Op vele plaatsen zien we de rood-geel-groene vlaggen en slingers hangen. Of de poster van de krant, samen met de poster van het eigen prinsengezelschap. Het geit good…….veuroet! De prinsen Danny en Timo werken toe naar de bekroning van hun heerschappij, Alex en Neske doen natuurlijk enthousiast mee.

Op zaterdag is er eerst het MEGA-vastelaovesbal, veur de jongere jeugd. De oudere jeugd zal de weg naar de kroeg zelf wel weten te vinden. Op zondag dan de grote optocht, die vooraf gegaan wordt door de overdracht van alle ‘macht’ aan de prins Danny en de jeugdprins Timo. De traditionele Vreiselikke Moandjig begint al om 12.11 uur bij zaal van Loon, met veel artiesten en echte vastelaovendj-meziek.

Op dinsdag de Kinjeroptocht, ook die heeft een gewijzigde route. Als de prinsen uit Stramproy dan worden uitgedragen, om 17.00 en 24.00 uur is het weer allemaal voorbij voor een jaar…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *