Burgerparticipatie openbare ruimte Thorn en Wessem

In 2016 heeft de kern Stevensweert meegedaan met de verkiezing Groenste dorp van Nederland. Deze deelname werd beloond met een verdienstelijke tweede plaats.
Maar dat was niet het belangrijkste resultaat. Dat is de samenwerking die ontstaan is tussen de inwoners van Stevensweert en de gemeente. En de bewustwording dat je als inwoner van een dorp door betrokkenheid, enthousiasme en inzet het verschil kunt maken.

Samen is er nagedacht over verbeterpunten in Stevensweert. Vervolgens werden die ook uitgewerkt. Bijvoorbeeld de nieuwe bloembakkken aan de lantaarnpalen. De aanleg van geveltuintjes. Maar ook de ontstane samenwerking tussen het Wijngilde Midden-Limburg en de Dorpsraad. En de maatregelen om het landschap van de ontmantelde vestingwerken te herstellen.

De aanpak in Stevensweert wil de gemeente Maasgouw ook in andere kernen gaan uitrollen. Niet overal tegelijk. Er wordt dit jaar gestart met de twee overige historische kernen van Maasgouw: Thorn en Wessem. Ook daar wil de gemeente samen met burgers aan de slag om groen, natuur en landschap te verbeteren.

Op woensdag 8 maart om 20.00 uur is er een workshop in Aod Thoear. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.

Ook in Wessem wil de gemeente Maasgouw de inwoners nadrukkelijker betrekken bij het beheer van de openbare ruimte. Ze hebben daar bij de herinrichting van de sportvelden al enige ervaring met de samenwerking met inwoners bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte. Samen met de Dorpsraad vormen ze de sportvelden om tot een park. Die samenwerking willen ze verder uitbouwen. Daarom hebben ze er in Wessem voor gekozen om samen met de Dorpsraad burgers meer te betrekken bij de inrichting en het beheer van de openbare ruimte.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *