'Boer Zoekt Vrouw' in Molenbeersel

Het was enkele jaren stil, maar De Gaapmesse in Molenbeersel blazen de boerenbruiloft in het dorp nieuw leven in. “We organiseren onder de noemer ‘Boer Zoekt Vrouw’ een mooi evenement”, zo vertelt organisator Birgit Hinoul. Vrijdagavond staat dit als aftrap naar de carnaval op het programma.

De traditie gaat enkele jaren de tijd terug in. “Voorheen werd dit gebeuren door een andere vereniging georganiseerd, daar kwam echter de klad in. Wij hebben als Gaapmesse dit opgepakt en hebben een mooi programma in elkaar gezet”, aldus Hinoul.

Vanaf 20.00 uur zal bij Café ‘Molendorp’ een mooi programma starten, van waaruit het boerenbruidspaar naar voren zal komen. “Het echte bruidspaar houden we nog geheim, maar ik kan alvast vertellen dat het een happening wordt waar flink over gesproken zal worden”, aldus de organisator. De stijl zal in ècht boerenbruiloft-tafereel plaatsvinden. “We vragen bezoekers verkleed te komen, wij zorgen vervolgens voor spek met zwart brood en andere hapjes”, aldus de enthousiaste Birgit Hinoul.

Een boerenbruiloft is er al enkele jaren niet meer geweest in Molenbeersel, wellicht dat dit de start van een nieuwe traditie is.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *