Leerlingen bezoeken PXL Diepenbeek

Op 21 februari gingen de leerlingen van het zesde jaar Bouw- en houtkunde van Campus Harlindis en Relindis Maaseik-Kinrooi op nascholing topografie aan de PXL Diepenbeek. Deze hogeschool is de enige Limburgse hogeschool die de opleiding Bachelor in de Bouw organiseert. De opleiding besteedt aandacht aan zowel gebouwen en afwerking als aan infrastructuur.

De leerlingen werden opgewacht door landmeter Pieter Pouls die een gedetailleerde uiteenzetting gaf over wat landmeetkunde inhoudt. Hierbij werden de nieuwste technieken, zoals het gebruik van een totaalstation en de terreinopmeting via drone-scannig, toegelicht. Na een broodjesmaaltijd moesten de leerlingen met behulp van het totaalstation een woning uitzetten op het terrein.

Bij controle na de oefening bleek dat alles tot op de millimeter nauwkeurig uitgezet was.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *