Zeven uur improviseren tijdens dialect-uitzending Rabbedabbers

Het is een traditie die vele jaren terug gaat, op vrijdag voor carnaval is er de dialectuitzending van De Rabbedabbers bij Radio Monza in Kinrooi. Vrijdag 24 februari ging deze traditie weer verder. Naast de Kinrooise carnavalsvereniging komen ook de verenigingen uit de omliggende dorpen. Vorst Mark Hoedemakers presenteert de uitzending al zo’n zes jaar, terwijl technicus en mede-presentator Mathy Vandewal al zo’n 13 edities meedoet.

“We bereiden niets voor, het is een uitzending waarin we zeven uur achter elkaar improviseren”, aldus Hoedemakers. Tijdens de uitzending worden tien vragen gesteld. De juiste oplossing is bij elke vraag in carnavalskrant ‘De Rabbedabber’ te vinden. “Het liep storm gisteren”, aldus de Vorst die tevreden terug blikt op deze uitzending.

Tijdens de uitzending kwamen ook de carnavalsverenigingen uit de gemeente Kinrooi langs. “De medewerkers van Radio Monza zien ons graag komen, want dat betekent voor hun een goede omzet”, meldt Mark Hoedemakers die voorlopig nog niet aan stoppen denkt. “Ik heb geen flauw idee hoe lang ik dit nog blijf doen, maar vooralsnog heb ik er ontzettend veel plezier in en dat is wat telt.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *