Sfeervolle optocht in Boshoven (foto's en video)

Bij de Brökwagters in Boshoven trok dinsdag 28 februari de optocht door het dorp. Vele deelnemers kleurden de straten mooi, waarbij actuele thema’s aanwezig waren.

De optochtcommissie heeft de prijzen, behorende bij deze optocht bekend gemaakt.
Bij de Eenlingen was de eerste prijs voor Bakker Vr/Ties, van Thieu vanne Paol 2012 met ‘Waat Un Stuk’. De tweede prijs ging naar Miene Beste Buut van vv de Einling ’83 en de derde prijs ging naar Kim Huijerjans met ‘Ich zit in de bak’.

Bij de kinderen werden vijf prijzen weggegeven. De eerste prijs ging naar vv de Klodders met ‘Oppe Kop’, de tweede prijs ging naar vv de Kuitbokse met ‘ Oeëze preens is now van zieën plek dus stuitere vae van links nao rechtsback’, de derde prijs ging naar vv de Bölkes met ‘Noeëtgevalle’, de vierde naar vv ut Straötje met ‘ Beêkers zat, gaef os mer un medaalie vanne Preens’en de vijfde plaats was voor vv Gein Idee met ‘Krante Jonges’.

De Groepen (senioren) kenden ook een prijzencategorie. De eerste prijs ging hier naar vv De Kliek van Bosseve met ‘Vae hebbe oeës hert verloôre aan vastelaovuntj’. De tweede prijs was voor v.v. de Snoôterkuûkes met ‘Ri-jtuug’, de vierde prijs voor v.v. De Laatblujjers en v.v. De Milva’s met ‘Keus zat’en de vijfde plek was voor vv de Vrijbuiters met ‘Niks um aan te trekke.’

Bij de wagens ging de eerste prijs naar vv Gekkewerk met ”t es al 11 jaor Gekkewerk, de tweede plek was voor vv de Zoepbokse met ‘Kaod Kunstje’.

Tot slot was de Knauwelpriees voor vv De Laatbluijers en vv De Milva’s met ‘Ut es fris aan de ris.’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *