Bluescafé 'De Stegel': Idee groeit uit tot mooi evenement (video en foto's)

Het begon tussen ‘pot en pint’, het idee van 7 kameraden om blues naar Molenbeersel te halen. Het idee is volwassen geworden en resulteert in de derde editie van ‘Blues Café ‘De Stegel’, dat op 4 maart in Gemeenschapscentrum De Stegel zal worden georganiseerd.

De grote zaal van gemeenschapscentrum ‘De Stegel’ in Molenbeersel is weer voor één avond het mekka van de Belgische blues scène. De mannen van vriendengroep ‘Biedeleste’ hebben het programma rond voor een nieuwe editie van Bluescafé ‘De Stegel’.

Mede-organisator Fred Truijen: “Weeral wordt de lat een stuk hoger gelegd. De vorige twee jaargangen hebben ons geleerd waar dat voor staat ; Een bijzonder gezellige zaal barstensvol bluesfans.” De entree is bewust laag gehouden (6 euro in voorverkoop, acht aan de kassa). “Verder houden we ook de prijs van de consumpties met 1,5 euro laag en wordt er gratis kaas, worst en nootjes geserveerd”, aldus Truijen.

Vanzelfsprekend gaat het om de muziek. “We hebben een aantal van de beste Belgische bluesbands op onze affiche staan”, aldus de organisator. “Om 20.00 uur wordt gestart met The Roadcasters.

Deze groep is ontstaan uit de maandelijkse jamsessies in café The Other Side uit Peer. Vijf doorwinterde muzikanten bouwen het feestje rond zangeres Anna Lee. Deze jongens zijn klasbakken en je kunt ze echt geen voorprogramma noemen. Dit is al top.” Daar blijft het echter niet bij, want er volgen nog twee winnaars van de Belgian Blues Challenge. “Op het programma staat ook een optreden van The BluesBones. Deze heren vertoeven vaak in het buitenland maar op 4 maart treden ze in Molenbeersel op. “Het zijn vijf passionele, ervaren en bijzonder vaardige muzikanten die met veel gevoel en liefde voor The Blues hun songs aan de man brengen, zachte blues ballades tot in de moerassen gedrenkte bluesrock. Deze uitgebreide waaier aan muziekstijlen heeft hen een zeer trouwe schare fans bezorgd en ze gemaakt tot één van de toonaangevende bands van België”, zo vertelt Fred Truijen die enthousiast nog het doel aanhaalt van deze groep: “To play blues that gets to your bones!”

Bluescafé ‘De Stegel’ wordt op 4 maart afgesloten met een andere grote meneer van de Belgische Bluesscène: “Guy Verlinde, samen met zijn Mighty Gators. Het wordt volop genieten van zijn kenmerkende sound, een dampende harp en schitterende gitaren en drums, vervolmaakt met zijn bijna ’nasale’ zang die zorgen voor een speciale, toffe bluessfeer. “Guy Verlinde & The Mighty Gators zijn uitgegroeid tot de meest-populaire bluesband van België, omdat ze er steeds in slagen het publiek te betoveren met hun high energy shows. In een wereld van kunststof en virtualiteit willen mensen ‘echte’ dingen. Die zullen ze in de Stegel brengen”, zo merkt de organisator op die afsluit met “Laissez le Bon Ton Rouler, ik hoop dat we zaterdag 4 maart vele bluesliefhebbers gaan aantreffen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.