Facebookpagina Cold Case Team Limburg

Politie logo

Het cold case team van de politie in Limburg heeft sinds vrijdag een eigen Facebookpagina. Op deze pagina is nieuws en informatie te vinden over cold case zaken in Limburg. Limburg is de eerste politie-eenheid in Nederland met een eigen Facebookpagina voor het cold case team, een unieke pagina dus!

Een cold case is een onopgelost levensdelict (moord of doodslag) of een zeer ernstig delict waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar is gesteld. De politie hecht grote waarde aan het (alsnog) oplossen van cold cases. Zij wil recht doen aan de gevoelens van onzekerheid en onrechtvaardigheid bij nabestaanden, maar daarnaast valt het niet uit te sluiten dat daders van deze misdrijven opnieuw de fout ingaan.

Het cold case team hoopt met deze pagina bijvoorbeeld op nieuwe tips in cold case zaken. Via social media komt het team op een vernieuwende manier in contact met het publiek en mogelijk komt er zo ook nieuwe informatie binnen.

Het cold case team is uiteraard via Facebook te bereiken. Hebt u tips over een cold case zaak, dan kunt u bellen met 09008844, maar u kunt ook mailen met het team via coldcase.limburg@politie.nl of via een persoonlijk bericht op deze Facebookpagina.
Anoniem informatie kunt u doorgeven via 0800-7000. De Facebookpagina is HIER te vinden.

Ook op landelijk niveau is er veel aandacht voor cold-case zaken, onder meer door het uitbrengen van een coldcase-kalender. Deze kalender zal ook op de Facebookpagina verspreid worden. De kalender is ook HIER terug te vinden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.