Gezinsbond Kinrooi zoekt vrijwilligers

‘Wat voor soort vrijwilliger ben jij’? Met deze leuze is de nationale Gezinsbond een actie gestart om vrijwilligers te werven voor de verschillende activiteiten in een gemeenschap. De Gezinsbond Kinrooi doet hier ook aan mee. Voorzitter Hilde Smeets van de Gezinsbond Kinrooi: “We zoeken allerlei personen, om zo een goed beeld te krijgen wat mensen in hun mars hebben.”

De Gezinsbond Behartigt de belangen van het gezin op politiek en sociaal-cultureel vlak, biedt een waaier van diensten en stimuleert het verenigingsleven. “Daar valt dit gebeuren uitstekend onder”, aldus Smeets. Daarnaast is de Gezinsbond ook flink bezig met een anti-pest programma. “Met één op vijf kinderen die gepest worden op school en regelmatig verhalen van jongeren die uit het leven stappen na pesten, is het duidelijk: we zijn er nog niet. Maar we geven niet op, want samen én met een stevig antipestbeleid kunnen we de strijd tegen pesten winnen”, zo vertelt Hilde Smeets.

“Alleen samen kunnen we een dam opwerpen tegen pesten. Alles vertrekt bij het groepsklimaat: hoe groter het wij-gevoel, hoe minder ruimte er overblijft voor pesten. Dit ook samen met de overheid”, aldus voorzitter Smeets. “Er zijn veel initiatieven, maar die zijn lokaal, klein, beperkt. Daarom blijft het noodzakelijk om deze initiatieven te omkaderen met een overheid die de krijtlijnen uitzet voor een pestbeleid. Met respect voor de pedagogische vrijheid van scholen, maar wel dwingend.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.