Overlast van vogels op Markt in Maaseik

Maaseik markt

In het centrum van Maaseik wordt veel overlast ervaren door vogels. De Stad Maaseik gaat er nu actie in ondernemen.

Burgemeester Jan Creemers van Maaseik reageert bij Radio 2: “Het is een groot probleem. Bij schemeravond komen er wel vijf- of zeshonderd vogels in de bomen die op het marktplein in Maaseik staan. Die vogels blijven een tijd zitten en laten het nodige achter en dat is bijzonder onprettig.”

Een horecaondernemer met een etablisement aan de Markt geeft aan dat elk seizoen enkele ongelukkige gasten door het spervuur getroffen worden.

De horecaondernemers hebben het stadsbestuur voorgesteld om de bomen te gaan snoeien. “Ik denk dat dit niet de oplossing is”, aldus burgemeester Jan Creemers. “Het probleem is namelijk dat er in de lindebomen op de markt een mijt zit. Sinds 2015 hebben we daar anti-mijtstokjes in hangen evenals lieveheersbeestjes. Als we nu zouden snoeien verdwijnt dit ook met als resultaat dat de bomen weer vol met mijt komen te zitten.”

De Stad Maaseik gaat nu, na advies van het Agentschap Natuur en Bos, lokvogels inzetten. “Ook gaan we geluid nabootsen en roofvogels inschakelen”, aldus Jan Creemers die aangeeft dat er momenteel onderzocht wordt wie met roofvogels mag gaan rondlopen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *