Tweede plaats voor Maaseikse Kelly Poukens

Kelly Poukens is een jonge sopraan uit Maaseik, Wurfeld. Ze behaalde met glans haar bachelor en master Klassieke Zang aan de Luca School of Arts, Campus Lemmens, en behaalde gisteren tijdens de finale van de Honda Competition for Classical Music op het Conservatorium in Brussel een tweede plaats.

Het repertoire van Kelly is groot en reikt van Mozart tot volle romantiek naar hedendaags klassiek. Het typerende is haar enorme liefde voor taal, theater en inleving. Samen met dichteres en winnares van de Herman de Coninck prijs Annemarie Estor en componist Hans Helsen werden er ‘drie liederen voor een sopraan en al haar minnaars’ aan haar opgedragen. Ook zong ze een promofilm voor de Vlaamse Overheid en de verenigde verenigingen in het station van Brussel. Ze werkte ook mee aan een CD als soliste met enkele liederen van Paul Steegmans en de cyclus De innigheid der dingen van Piet Swerts. De sopraan was ook te zien in de rol van ‘elle’ in het monodrama van La Voix Humaine van Francis Poulenc dat op 30 april 2014 in de schouwburg te Maaseik in première ging.

Foto’s: Documentatiecentrum Maaseik

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

3 reacties op “Tweede plaats voor Maaseikse Kelly Poukens”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.