Vele enthousiastelingen voor damesploeg in Molenbeersel (video en foto's)

De oproep van voetbalvereniging Hoger Op Molenbeersel om dames te enthousiasmeren deel te nemen aan een nieuw op te richten damesvoetbalploeg is niet tegen dovemansoren gezegd. Vele belangstellenden kwamen woensdag 1 maart naar de informatieavond.

Vanaf het komende seizoen 2017-2018 start Hoger Op Molenbeersel met een damesploeg. “Voetbal is al lang geen mannen-bedoening meer”, zo vertelt voorzitter Peter Nies van Hoger Op Molenbeersel. In het verleden beperkte de ploeg zich tot ledenwerving bij jongens. “Dan bereik je maar de helft van alle kinderen. Dat gaan we nu veranderen”, aldus voorzitter Nies.

Er wordt gestart met een damesvoetbalploeg. “Meisjes, maar ook seniorenwerking ligt in onze bedoeling”, vertelt Peter Nies.

De nieuwe, overkoepelende organisatie, Voetbal Vlaanderen, heeft enkele nieuwe beleidspunten gelanceerd, die het ook mogelijk maken om subsidies aan te vragen. Een daarvan is het lanceren van een damesvoetbalploeg. “We hopen uiteraard aanspraak op subsidie te maken, dat is afwachten”, aldus de voorzitter.

Aan animo hoeft Hoger Op Molenbeersel niet te twijfelen, er waren vele geïnteresseerden woensdag 1 maart aanwezig zodat het komende seizoen de club met een dameselftal uit kan pakken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *