Stoet Kessenich gaat 'gewoon door'

De stoet van Karnavalsvereniging De Ertesjieters in Kessenich gaat vanmiddag gewoon door. Voorzitter Bjorn Donkers laat aan Grensland Actueel weten dat de stoet vanaf 14.00 uur door de straten van Kessenich zal trekken.”

Eerder vanochtend maakte karnavalsvereniging De Kezelzekskes uit Rotem bekend dat ze vanwege de weersvoorspellingen de stoet af te gelasten en op een ander, nog te bepalen datum, door zullen laten gaan. “Onze stoet zal ietsje eerder vertrekken”, zo reageert de voorzitter van De Ertesjieters. “We hopen dat er ondanks de weersvoorspellingen toch vele enthousiastelingen langs de route staan”.

Weerman Ruben Weytjens voorspelt dat er vanmiddag een regenzone verwacht wordt. “Waarschijnlijk zal die regenzone Limburg ergens rond 13.00 uur bereiken, en snel verder naar het oosten uitbreiden. De voortgang is nu reeds goed te volgen op de radarbeelden”, zo vertelt hij.

In de loop van de avond wordt het dan weer droog. “Er komt zeker rond de middag een vrij krachtige zuidwestenwind te staan. De rukwinden lopen op tot zo’n 50km/u, met eens een lokale uitschieter tot 60km/u”, aldus de weerman.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *