Lezing Bijzondere bijen in de bib

Vaak hoort u dat het niet goed gaat met de bijen. Overmatig gebruik van pesticiden en te weinig goede natuur zorgen ervoor dat de bijenpopulatie sterk achteruit gaat. Toch kunnen wij allen ons steentje bijdragen tot het behoud van de bij in de natuur. Dit kan op kleine schaal door het bouwen van insecten- of bijenhotels of de aanleg van een bijenweide in onze tuin. Maar het kan ook door zelf te gaan imkeren.

Deelnemen aan de lezing Bijzondere bijen! op donderdag 16 maart om 20.00 uur is gratis. Inschrijven kan aan de ontvangstbalie in de bib, per mail of telefonisch via 089-70.24.92.

Tijdens deze lezing geeft Mathieu Scheepers, jarenlang gepassioneerde imker, uitleg over de bij en zijn nut voor ons dagelijks leven. Hij licht toe welke stappen u moet ondernemen om zelfstandig imker te worden en hoe u uw eigen honing kan verbouwen. Een jong koppel uit Opoeteren is onlangs zelf gestart met imkeren en deelt graag hun ervaringen over het opstarten van
een eigen bijenkorf. Verder geeft Mathieu praktische tips over de bouw van een insectenhotel of de aanleg van een bijenweide in uw eigen tuin.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *