Weert heeft aandacht voor Dag van de Leerplicht

De landelijke Dag van de Leerplicht wordt dit jaar gehouden op donderdag 16 maart. Ook Weert blijft extra aandacht vragen voor het recht op onderwijs en het belang van het behalen van een startkwalificatie door jongeren. Op NTC het Kwadrant/KoaLaschool voor nieuwkomers vindt tussen 10.00 en 12.00 uur een bezoek plaats van wethouder Geert Gabriëls.

Het motto van dit jaar is ‘Recht om te leren’. Wethouder Geert Gabriëls is te gast op het NTC het Kwadrant/KoaLaschool voor nieuwkomers. NTC staat voor Nederlandse Taal en Cultuur. Hij gaat in gesprek met een aantal leerlingen en docenten, waarbij hij een inspirerend verhaal zal houden over het recht om te leren én het nut van het leren. Ook krijgen de leerlingen de kans om vragen te stellen aan de wethouder en de aanwezig leerplichtambtenaren.

Het aantal schoolverlaters in onze regio is net als vorige jaren opnieuw laag. Landelijk is er wederom een significante daling van het aantal voortijdig schoolverlaters gerealiseerd. In schooljaar 2015/2016 verlieten 22.948 jongeren zonder startkwalificatie de school (voorlopige cijfers). Dat zijn er 1.400 minder dan het jaar ervoor (definitief cijfer 24.353).
Landelijk is de uitval gedaald van 1,8% naar 1,7%.

In regio 38 ( Venlo, Venray, Roermond en Weert) hebben we een uitvalpercentage van 1,5%. In Weert doen we het zelfs heel goed met een uitvalpercentage 1,3%. Dit is het resultaat van een gezamenlijke inspanning van scholen en gemeenten. Al jaren blijkt de aanpak gericht op het voorkomen van schoolverzuim en schooluitval zijn vruchten af te werpen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *