Maaseikenaar met kompanen op dievenpad

 

Een tip over mannen met bivakmutsen heeft de politie dinsdagmorgen vier aanhoudingen opgeleverd. Uit het eerste onderzoek blijkt dat zij verdacht worden van een woningbraak op de Julianalaan in Susteren.

De oplettende tipgever aarzelde niet toen hij op de Bernhardlaan, bij een parkeerplaats, vier personen met bivakmutsen in een auto zag. Hij waarschuwde de politie en gaf het signalement door, waarna agenten direct in actie kwamen. Ze waren snel ter plekke en kregen in de omgeving de verdachten in beeld die er tussenuit gingen.

Spoorwegovergang
Bij de spoorwegovergang aan de Oude Rijksweg Noord reden zij zich vast waarna ze allemaal zijn aangehouden. In de auto trof de politie sieraden, een tablet en laptop aan. Uit onderzoek blijkt dat dit de buit is van de inbraak aan de Julianalaan. De verdachten zijn een 51-jarige man uit Maaseik, een 28-jarige man uit Geleen en twee mannen van 23 en 38 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Tips zijn waardevol
​Uiteraard was de tip van de getuige heel waardevol. Misdrijven oplossen kan de politie immers niet alleen. Daarvoor is de hulp van het publiek vaak cruciaal. Bent u getuige van een levensbedreigende of verdachte situatie, of ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren, dan vraagt de politie u om dit te melden. Bel 112 bij spoed of heterdaad; het gaat dan om spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *