Ophalen bomen en struiken actie ‘Plant je eigen fruit’

In de gemeente Weert staan binnenkort ca. 3500 extra fruitbomen en bessenstruiken. Dat is een gevolg van de actie “Plant je eigen fruit”. Wethouder Geert Gabriëls: “Ik ben blij dat dit experimentele idee tot zo veel enthousiasme heeft geleid bij onze inwoners. Dat geeft een goed gevoel. Natuurlijk moeten we een en ander nu logistiek goed organiseren, maar het belangrijkste is dat deze actie leidt tot een groener, mooier en bewuster Weert.”

Tussen 3 en 24 februari konden inwoners een aanvraag indienen om gratis een fruitboom of bessenstruiken van de gemeente te krijgen. “We zijn er trots op dat de actie zo’n enorm succes is geworden, dit hadden wij niet verwacht. Bedankt voor de deelname aan dit project en de samenwerking met de gemeente Weert aan een groenere woonomgeving”, aldus wethouder Martijn van den Heuvel.

Op 17 en 18 maart kunnen deze fruitbomen en struiken op drie plekken in Weert opgehaald worden.

Weertenaren konden kiezen uit vier soorten hoogstam fruitbomen, vier soorten laagstambomen en 4 soorten bessenstruiken. De gemeente heeft deze aangekocht bij een Weerter fruitbomenkweker.

De bomen en struiken kunnen alleen op vrijdag 17 of zaterdag 18 maart worden opgehaald op drie locaties in Centrum-Noord, Leuken en Tungelroy. Iedere inschrijver heeft via e-mail een bericht ontvangen waar de boom of struiken kunnen worden opgehaald. Dat kan alleen op de locatie die in de mail is aangegeven. Omdat er veel verkeer wordt verwacht op die locaties, wordt men verzocht de borden te volgen en de instructies op te volgen.
Bij de boom of struiken krijgt iedere inschrijver een plantinstructie en tips voor het onderhoud.

Lees ook: Gemeente Weert schenkt gratis fruitbomen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *