Geslaagde eerste recycle-actie op Industrieterrein Jagersborg

Onder een blauwe hemel en een stralende zon was het extra genieten van een geslaagde eerste recyclage-actie op industrieterrein Jagersborg Maaseik. Gedurende de dag konden alle bedrijven donderdag 16 maart hun oud elektrisch afval brengen en genieten van een heerlijk tasje koffie op het gezellig geïmproviseerd terrasje aan de brandweer, dat deze dag omgedoopt werd als officieel ‘meeting point’.

Stef Geers uit Heusden-Zolder, een op en top entertainer, toverde met de breedste glimlach heerlijke koffie’s uit zijn kleine gele Fiat, terwijl Out of Use van Beringen zich ontfermde over de inzamelactie en de grotere elektro-toestellen ophaalde bij de bedrijven zelf.

De ondernemers op Bedrijventerrein Jagersborg en het Parkmanagement geven aan tevreden met de opbrengst van de eerste editie te zijn: een volledige vrachtwagen vol ingezameld oud elektro.

Igna Linten (Parkmanager IZ Jagersborg): “Door de organisatie van deze laagdrempelige actie slaan we liefst drie vliegen in één klap. Enerzijds brengen we het belang van recycleren onder de aandacht: door het inzamelen van oud-elektro kunnen waardevolle grondstoffen die zich in deze toestellen bevinden, gerecupereerd worden en opnieuw gebruikt. Bovendien sparen we mee voor de aanplanting van nieuwe bomen in samenwerking met Natuurpunt, wat onze lokale natuur ten goede komt. Tenslotte is het een ideale gelegenheid om het bedrijventerrein in een positieve daglicht te zetten. Als parkmanager ben ik enorm trots dat we samen met deze industriezone werk maken van een duurzame omgeving.”

Foto: Igna Linten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *