Daling van het aantal verkeersongelukken.

MUG ambulance

Er gebeurden in 2016 vele ongelukken in de regio. Het zijn er echter minder dan enkele jaren geleden. In onze regio vielen in Kinrooi in 2016 28 gewonden en 2 zwaargewonden. In Maaseik waren er 43 ongevallen, vielen er 17 zwaargewonden en kwam een iemand om het leven bij een verkeersongeval. Bree telde 78 ongevallen in 2016, 11 zwaargewonden en ook daar viel één dode.

Uit onderzoek van HbvL blijkt dat er in Belgisch-Limburg vorig jaar in totaal 3.103 ongevallen in het verkeer plaats vonden, dat is een kwart minder dan in 2007. Ook het aantal dodelijke verkeersslachtoffers daalde in Limburg met 60 procent.

In Kinrooi vonden in 2011 nog 44 ongelukken plaats, in Maaseik 75 en in Bree 74, een aantal dat hoger was dan vorig jaar.

Het onderzoek toont verder aan dat vele slachtoffers in het verkeer met een fiets plaats vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *