Agropolis zoekt Yacon ambassadeurs

Yacon is een knolgewas afkomstig uit de Andes, die goed blijkt te groeien op de landbouwgronden in Kinrooi. Vooral de verrassende smaak, textuur en gezondheidseigenschappen in combinatie met het veelzijdige gebruik in de koude en warme keuken, maken dit gewas uniek en interessant. Agropolis ondersteunt de teelt, verwerking en vermarkting van Yacon in samenwerking met lokale landbouwers. Men zoekt nu naar ambassadeurs van Yacon.

Aan de hand van twee ambassadeursbijeenkomsten wordt een strategie met actieplan uitgestippeld voor de actieve vermarkting van Yacon uit Limburg. Deze bijeenkomsten zullen op 16 mei en 13 juni plaats vinden.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Limburg.

Personen die het zien zitten ambassadeur te worden kunnen zich aanmelden. Lees hier meer informatie.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *