Inspiratiesessie ‘Vernieuwing in de ouderenzorg’

Bouwen aan een samenleving waar iedereen zich thuis voelt. En dat samen met alle inwoners aanpakken. Een hele uitdaging, maar het is wel de ambitie die de gemeente Weert heeft. Daarom organiseert de gemeente Weert een inspiratiesessie over ‘Vernieuwing in de ouderenzorg’, een gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 april 2017 in de aula van Sint Martinus, Vogelsbleek 1 en begint om 19.30 uur.

In de ouderenzorg zijn grote veranderingen gaande. We leven steeds langer en het aantal ouderen neemt ook toe. De zorg verandert, mensen blijven langer thuis wonen en pakken meer op met hun eigen netwerk. Wat betekent dit voor de ouderenzorg?

Gea Sijpkes, directeur van Woon- en zorgcentrum Humanitas Deventer, komt vertellen over het project ‘De Woonstudent’. Deze instelling wordt internationaal vaak gezien als het ‘meest innovatieve verzorgingshuis van Nederland’. Geriater Katie Dermout van het SJG Weert houdt een inleiding over de impact van dementie op het dagelijks leven. Enkele lokale praktijkvoorbeelden presenteren zich. Wat kunnen we leren van deze goede voorbeelden? Welke vragen of knelpunten zijn er in onze gemeente als het gaat om ouder worden en langer zelfstandig wonen? Hoe kunnen we initiatieven verbinden en versterken? Waar zitten nog ‘witte vlekken’ en wie wil daarmee aan de slag? Wethouder Paul Sterk is gastheer van de avond.

Personen die betrokken zijn bij de zorg voor ouderen of welzijnsactiviteiten voor ouderen organiseren of iets doen of betekenen voor ouderen in een wijk of dorp of om mensen te ontmoeten om samen iets mee te organiseren voor anderen zijn van harte welkom. Aanmelden kan via e-mail.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *