Kinroois kunstwerk in Brussel

Sinds enkele weken staat er kunst uit Kinrooi in de hoofdzetel van de Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer in Brussel (MIVB). Eer Dirkx, beeldend kunstenaar uit Geistingen, schonk zijn prachtige werk Speechless, gemaakt naar aanleiding van de aanslagen in Zaventem op 22 maart 2016, aan de maatschappij die het openbaar vervoer in de hoofdstad en de randgemeenten verzorgt.

Het beeld is vervaardigd uit talloze ijzeren nagels, een verwijzing naar de metalen onderdelen in de explosieven gebruikt in de vertrekhal, die Eer stuk voor stuk aan elkaar laste en bewerkte om de uiteindelijke vorm van het beeld te verkrijgen.

Hij wilde iets ontwerpen waarbij de mensen even stilstaan bij de vreselijke dag, de vele slachtoffers en de nabestaanden.

Het beeld is een pakkende weergave van de emoties van die dag: de pijn, het verdriet, het verlies, de machteloosheid en het uitschreeuwen van waarom.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *