Vlaamse Lize Spit bij Bibliocenter Weert

Lize Spit is een ster aan het literaire firmament met haar debuut Het smelt waarvan in 2016 meer dan 120.000 exemplaren verkocht zijn. Het boek is overladen met sterren en positieve recensies, wordt vertaald in vele talen en een verfilming is in de maak. Deze Vlaamse schrijfster zal dinsdag 28 maart aanwezig zijn in Bibliocenter Weert, waar zij van 19.30 tot 21.30 uur een programma zal realiseren.

‘Het smelt’ is genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2017. De auteur wordt geïnterviewd door Riya Geboers, medewerker pr & communicatie bij Bibliocenter.

In ‘Het smelt’ worden in Eva’s geboortejaar slechts twee andere kinderen in het Vlaamse dorp Bovenmeer geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Dan ontstaan er andere verhoudingen door testosteron, groepsdruk en knagende, jeugdige onzekerheid. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze.
Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt om de rekening te vereffenen.

‘Een schrijver moet niet iedereen willen behagen’ aldus Lize Spit in een interview over zichzelf. Veel lezers zijn zwaar onder de indruk van dit uitzonderlijke boek. Trefzeker, niets en niemand ontziend is het geschreven als in slow motion. Onderkoeld, met veel details en weergaloze observaties over drie tieners in een Vlaams dorp.

Lize Spit (1988) schrijft scenario’s, proza en poëzie en heeft een column in De Morgen. In 2013 won ze de schrijfwedstrijd Write now! Ze publiceerde o.a. in De Gids en Das Magazin. Ze won de Bronzen Uil, woont in Brussel en doceert aan LUCA School of Arts.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *