Leerlingen nemen een kijkje bij eigen kunstwerken in Huize Zorgvlied Molenbeersel (video en foto's)

Op vrijdag 24 maart namen de leerlingen van het zesde leerjaar van Basisschool 3K uit Kinrooi een kijkje in het nieuwe woonzorgcentrum in Molenbeersel, waar zelfgemaakte kunstwerken worden tentoongesteld. De leerlingen werden bij de realisatie van de kunstwerken geassisteerd door leerkrachten van de Kunstacademie Maaseik.

Naast het bekijken van hun eigen kunstwerken kregen de leerlingen uitleg over het wonen en werken in een verzorgingshuis en maakten ze kennis met enkele bewoners, personeelsleden en vrijwilligers.

De kunstwerken van de leerlingen hangen in het woonzorgcentrum in Molenbeersel om de kale wanden te vullen, en trekken veel bekijks.

“Een èchte van Gogh of Rembrandt in de dop zit er wellicht nog tussen. In eerste instantie was het project kennismaken met kunst in een mooie samenwerking met de Kunstacademie Maaseik”, zo vertelt leerkracht Bert Schoofs van Basisschool 3K. “Daarin is de opdracht beslist geslaagd. Een bijkomend voordeel is dat de leerlingen ook kennis kunnen maken met ouderen in onze gemeente en het werk dat in dit woonzorgcentrum gebeurd.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *