Gaaplepels nemen afscheid van markant standbeeld (video en foto's)

Zaterdag 25 maart hebben De Gaaplepels in Molenbeersel afscheid genomen van een monument binnen de carnaval van het dorp. ‘De Gaaplepel’ kreeg in de namiddag een plechtige ter aarde bestelling. Grensland Actueel trof enkele Gaaplepels in mineur-stemming bij het standbeeld en maakte unieke beelden van een standbeeld dat er niet meer is.

“Bert Peerlings is de persoon die er het meeste werk aan heeft geleverd”, zo vertelt Jef Baens, al lange tijd lid van de carnavalsvereniging in Molenbeersel.

Het beeld is vanwege het 3×11-jarig jubileum van De Gaaplepels vervangen door een standbeeld dat permanent aan de zijkant van GC ‘De Stegel’ in Molenbeersel staat. “Omdat er een scheur in het beeld zit is het niet veilig meer, vandaar dat we afscheid gaan nemen van het beeld”, aldus Ruud Lenaerts, vorst van De Gaaplepels.

Zaterdag 25 maart is ’s middags afscheid genomen van het beeld.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *