Begraafplaatsen Echt-Susteren relatief duur

Kerkhof graf graven

Een eigen graf voor een overleden dierbare kost in Echt-Susteren ruim 2.000 euro. Zowel bij de Algemene begraafplaats Annahof in Echt als de begraafplaats in Nieuwstadt kost het exact 2.178 euro om een graf te huren voor een periode van 20 jaar. Dat is een stuk hoger dan het Limburgs gemiddelde van 1.852 euro, het laagste van alle Nederlandse provincies.

Dat blijkt uit onderzoek van Monuta naar de grafkosten van 1050 begraafplaatsen in de 388 Nederlandse gemeenten. De prijs van een graf wordt mede bepaald door de grondprijs van een gemeente en het onderhoud dat een graf vergt.

Ook wordt de prijs van een graf beïnvloed door de stagnatie in de verkoop van graven. Het aantal crematies is de afgelopen jaren namelijk sterk toegenomen, ten koste van het aantal begrafenissen. Landelijk gezien ligt het percentage crematies momenteel rond de 63 procent.

De allergoedkoopste begraafplaats ligt overigens in het Groningse Hoogezand. Daar betaalt men slechts 740 euro voor een graf van 20 jaar. De duurste is die in het Zuid-Hollandse Leiderdorp, maar liefst 7.909 euro voor een periode van 30 jaar.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *