Pop-up cultuur in première in Bree tijdens Paasvakantie

De stad Bree wil met projecten op locatie zoveel mogelijk mensen in contact brengen met allerlei vormen van cultuur. “Andere jaren deden we dit in via een eigen festivalformule zoals bv. het Startival of 24u cultuur, hetgeen bij veel Breeënaren in de smaak viel”, licht schepen van cultuur Jo Vandersteegen toe. “Dit jaar kiezen we voor een andere insteek. Met het project ‘Pop-Up Cultuur’ willen tijdens andere, bestaande evenementen een vleugje cultuur aanbieden op een originele manier. Cultuur verschijnt plots op het moment dat mensen samenkomen, net zoals informatievensters pop-uppen op je scherm, of restaurants in het straatbeeld. Zo bereiken we enerzijds meer mensen die zich aangenaam laten verrassen, en anderzijds wordt er aan de inkleding van evenementen vanuit andere (vrijetijds)diensten een extra dimensie toegevoegd.”

De eerste culturele Pop-Up wordt gelinkt aan de City Run op 17 april 2017. In het Paasweekend strijkt namelijk de bijzondere installatie ‘Bois de l’herbe’ van het nomadisch collectief Diepmassief neer op het Vrijthof.

De installatie is opgebouwd uit 200 manshoge, opblaasbare zakken, vakkundig aan elkaar geknoopt. Luchtig wiskundig en esthetisch verantwoord. Eens in het bos loop je op wolkjes. Ervaar de verfrissende lucht op het Vrijthof. We garanderen dat u door de zakken de bomen zal zien.

Dit opblaasbare bos zorgt voor een uniek inkleding van het centrale plein in Bree en is een extra attractie voor de lopers tijdens de City Run. Kom deze ongewone installatie bekijken op zaterdag 15, zondag 16 of maandag 17 april.

We hebben ook eigen kunstenaars in Bree die zich laten opmerken tijdens de City Run. De academie van Bree steekt namelijk de handen uit de mouwen tijdens de voorbereiding en ontwierpen een exclusieve en ludieke canvas draagtas, met bijhorende buttons. De goodiebags worden niet alleen gevuld met “runtastische” aandenkens voor de 250 lopers die zich als eerste inschrijven, je gaat deze canvas-kunstwerkjes ook onderweg op de route kunnen spotten als inkleding van een mooie Breese locatie.

Op 17 april zelf kun je –samen met de lopers die passeren- in de Breughelzaal genieten van een concert van de leerlingen van de Academie, met o.a. Leen Govaers (dwarsfluit-, Geertrui Quintens (hobo) en Vincent Vliegen (piano).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *