Wellicht tweede flitspaal in Kinrooi

Naar aanleiding van de positieve resultaten van de flitspaal die in de gemeente Kinrooi op de Weertersteenweg tussen Kinrooi en Molenbeersel staat opgesteld, is het gemeentebestuur van Kinrooi vragende partij voor ene tweede flitspaal op de Breeërsteenweg in Kinrooi.

“We merken dat de snelheid op de Weertersteenweg sinds de plaatsing van de flitspaal door chauffeurs is aangepast”, zo vertelt burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi. “Dit is belangrijk voor de verkeersveiligheid op die weg.” Vanwege deze resultaten is men aan het bekijken of een flitspaal op de Breeërsteenweg in Kinrooi ook een optie is. “Een flitspaal is één van de mogelijkheden”, aldus Jo Brouns. “Een alternatief zou trajectcontrole kunnen zijn op dat weggedeelte”, vertelt hij.

Op de Breeërsteenweg is men eveneens bezig met kilometerheffing. “Op deze weg rijden dagelijks vele vrachtwagens die andere wegen ontwijken, waardoor we ook hier vragende partij voor wat betreft kilometerheffing zijn”, zo besluit de burgervader.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

2 reacties op “Wellicht tweede flitspaal in Kinrooi”

  1. Men kan er ook wel eens aan denken om een FLITSPAAL te plaatsen VOOR… PRIMAVERA..Weerter steenweg Molenbeersel. HEEL GEVAARLIJK KRUISPUNT,waar VEEL te hard gereden wordt. Als je UIT de ZANDBOSSTRAAT probeert over te steken ,naar de TRUIJENSTRAAT…..Mag je blij zijn als je het ,,OVERLEEFD,, Het verkeer dat uit richting KINROOI komt is ZO bij je .Er wordt keihard gereden. Dit kruispunt wordt ook gebruikt door ,,schoolgaande,, kinderen.En bejaarden van het RUSTHUIS !! Graag ,,AANDACHT aan dit probleem !!! dank u.

  2. Eigenaardig dat burgemeester Brouns verklaart dat ‘men’ bezig is met het invoeren van kilometerheffing op de gewestweg Breeërsteenweg, terwijl de administrateur-generaal Johan Schoups op Kanaal Z verklaart dat buiten twee gewestwegen in Wallonnië er geen uitbreiding van de gecontroleerde gewestwegen gepland zijn voor dit jaar.
    Trouwens er bestaan grote twijfels of de flitsplaat op de Weertersteenweg enkel ter preventie staat opgesteld en NIET effectief flitst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *