Druk bezochte infoavond What's App Buurtpreventie gemeente Kinrooi (video en foto's)

Sinds begin deze maand kan iedereen in de gemeente Kinrooi meewerken aan de veiligheid in zijn of haar buurt. Via de zogenaamde buurtpreventienetwerken kunnen er gezamenlijk meer ogen en oren voor de politie geboden worden. Tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst op 29 maart werd er door gemeente en politie meer uitleg gegeven.

“We zijn tevreden met vele geïnteresseerden, tijdens deze tweede infoavond”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Met nieuwe netwerken in Molenbeersel en in Kessenich plus de uitbreiding van BPN De Schans (Kinrooi 1), telt de gemeente nu in totaal negen BPN’s. Dit betekent dat het gehele grondgebied van de fusie bedekt is door buurtpreventienetwerken, als een van de eerste gemeenten in Vlaanderen.

Dergelijke netwerken hebben hun nut in het verleden al bewezen, zeker in Nederland waar dergelijke initiatieven al langer bestaan.

Via WhatsApp, een app op de smartphone, kunnen gratis berichten verstuurd worden naar meerdere personen tegelijk. Natuurlijk gebeurt dit volgens bepaalde regels en afspraken.

Inwoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor een Buurtpreventienetwerk via de gemeente Kinrooi.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *