Vijf sportieve uitdagingen voor Kinrooi

Sport Vlaanderen heeft de gemeente Kinrooi uitgedaagd om inwoners (nog) meer aan het sporten te krijgen en hen te overtuigen dat sporters heel wat meer beleven. Sporters die actief zijn, op welke wijze dan ook, en dit via social media delen, worden gevraagd om dit voortaan met de hashtags #sportersbelevenmeer en #kinrooi te doen.

Een aparte sportactiviteit organiseren, waarin beleven centraal staat (Steengoed Maastriathlon), inwoners aanzetten om sportbelevingsfoto’s te delen op sociale media (waaronder Levensloop), zelf de hashtags gebruiken èn promoten, actief deelnemen aan de ‘Maand van de Sportclub’ (onder andere de Scholensportdag) en acties nemen naar sporten op school, zijn vijf uitdagingen die de gemeente Kinrooi is aangegaan met Sport Vlaanderen.

Eén van de grote activiteiten is de ‘Steengoed Maastriathlon’, die zondag 16 juli zal plaatsvinden. Er kan individueel of als trio meegedaan worden aan de 1/8ste of (de nieuwe variant) 1/4de triathlon. De activiteiten vinden in Geistingen en Kessenich plaats.

Naast de bekende Hoekstriathlon in Lommel is Kinrooi dit jaar pas de tweede Limburgse gemeente die zich waagt aan de organisatie van een kwarttriathlon. Door het afronden van de werkzaamheden aan Agropolis, is er in samenspraak met de politie en de gemeente een uniek parcours samengesteld.

Op zondag 16 juli is het volledige parcours tussen 12.30 en 17.30 uur verkeersvrij, waarbij er eveneens een parkeerverbod zal gelden. Er zullen ter plekke omleidingsroutes worden aangegeven.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *