Aangekondigde verscherpte controle in Dilsen-Stokkem heeft geholpen

Politie Maasland

De door de Politie Maasland aangekondigde extra verkeerscontrole op de fietsstraat in Dilsen-Stokkem, heeft geholpen.

De politie heeft vanaf 13 maart een week preventief toezicht gehouden en is gestart met het verbaliseren van bestuurders die fietsers inhalen op de fietsstraat in Dilsen. Het aantal geverbaliseerde automobilisten viel volgens een woordvoerder mee. In totaal werden afgelopen week 28 overtreders bekeurd.

Voor aanvang van dit schooljaar werd de schoolomgeving in Dilsen volledig heringericht, waarbij de veiligheid voor fietsers en voetgangers verhoogd werd. Toch werd er in de Schoolstraat ook bekend als fietsstraat, nog erg hard gereden. Daarnaast werden ook fietsers ingehaald en dat is verboden.

Burgemeester Lydia Peeters: “Eén van de maatregelen bij de herinrichting van de schoolomgeving was de heraanleg van het kruispunt Vlessersweg – Schoolstraat met een asverschuiving, waardoor de Schoolstraat als voorrangsweg werd benadrukt. Vanaf dit kruispunt tot aan de scholencampus werd de Schoolstraat een fietsstraat. Dit betekent dat fietsers voorrang krijgen en motorvoertuigen geen fietsers mogen voorbijsteken. De snelheid is beperkt tot maximaal 30 km/u.”

Voor het krokusverlof werden de verscherpte controles aangekondigd.

Lees ook: Na krokusverlof extra politiecontroles in Dilsen-Stokkem

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *