Forse bezuinigingen bij Zuyderland Ziekenhuizen

Zuyderland ziekenhuis

Het Zuyderlandziekenhuis in Geleen moet flink gaan bezuinigen. Het ziekenhuis hield voor 2016 rekening met een verlies van 6 miljoen euro. Dit is echter opgelopen tot 12 miljoen euro. “Dat valt gewoon tegen”, zegt David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur van Zuyderland.

Het ziekenhuis heeft naast Geleen ook een filiaal in Heerlen waar bezuinigd dient te worden. “Wat ook opvalt, is dat we in de eerste maanden van dit jaar meer kosten hebben gemaakt dan dat er aan omzet binnenkomt. Daarom gaan we nu ingrijpen en bijsturen op kosten en op omzet.”

De bedoeling is dat patiënten geen last zullen hebben van de bezuinigingen. “Patiëntenzorg is de ruggengraat van onze organisatie. Dat is onze religie. Patiëntenprocessen lopen door en de kwaliteit van zorg komt niet in het geding.”

De maatregelen gelden alleen voor de ziekenhuizen. Concreet betekent dit dat vacatures even niet ingevuld zullen worden en externe en tijdelijke contracten niet verlengd worden. “In deze stopperiode bereiden we een aantal maatregelen voor om de begroting van 2018 te laten sluiten op een positief resultaat van ongeveer 6 miljoen euro.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.