Grote veranderingen in Molenbeersel (video en foto's)

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Kinrooi, maandag 6 maart, stonden er enkele dossiers op de agenda die het dorp Molenbeersel naar de toekomst toe ingrijpend zullen wijzigen. Het belangrijkste concentreert zich rond basisschool ‘De Wieken’, waar werk gemaakt zal worden van een verkeersveilige(re) schoolomgeving.

Burgemeester Jo Brouns van Kinrooi: “Twee dossiers zijn nauw met elkaar verbonden. Van de aankoop van de fanfare- en parochiezaal is al sprake sinds de allereerste plannen voor Gemeenschapscentrum ‘De Stegel’. Nu de fanfare goed ingeburgerd is in De Stegel, keurde de gemeenteraad maandag 6 maart de aankoop van de parochiezaal goed. De bedoeling is deze af te breken en de ruimte die daarvoor vrijkomt te gebruiken in het andere dossier, met name de herinrichting van de schoolomgeving in Molenbeersel, zodat deze nog toegankelijker en verkeersveiliger zal worden.”

De gemeente gaat nu op zoek naar een ontwerper, die de opdracht zal krijgen om een ontwerp te maken waarbij het gebied rondom de basisschool (Kleine Scheurestraat en Scheurestraat) verkeersveiliger en kindvriendelijker zal worden gemaakt. “Met het verdwijnen van de parochiezaal en de weide aan de achterzijde van de school ontstaan daar ongetwijfeld mogelijkheden om het geheel toegankelijker te maken. Daarbij zal ook het parkeren in functie van GC De Stegel in het achterhoofd worden gehouden”, zo vertelt burgemeester Brouns.

Een onrechtstreeks gevolg van de verkoop van de parochiezaal is dat kerkfabriek Sint-Leonardus Molenbeersel de pastorij, één van de oudste bestaande gebouwen in Molenbeersel tegenover de kerk en naast GC De Stegel, zal renoveren.

Voor het woongebied tegenover Villa Pax in Molenbeersel werden in het verleden al tal van gronden aangekocht. Afgelopen maandag keurde de gemeenteraad de minnelijke onteigening en optie tot eenzijdige verbintenis goed van een stuk grond wat nog niet verkregen was. De gemeente is nu volledig eigenaar van het toekomstige woongebied/ Het verkavelingsdossier kan nu verder worden voorbereid zodat de wegenis- en infrastructuurwerken eind dit jaar van start kunnen gaan.

Ook komt Molenbeersel ook uitgebreid aan bod in het stoependossier 2017. Zo zullen er nieuwe stoepen komen in de wijk Meulenveld (de Zandveldstraat, de Zorgvlietstraat, de Schutterstraat, de Berkenstraat en de Leeuwerkstraat) en bijkomend het gedeelte van de Zandbosstraat aan het woonzorgcentrum. Samen met de aanleg van het Beckerstraatje, een nieuw voetpad in het centrum van Kinrooi nabij de Molenweg, bedraagt de raming van deze stoepenrenovatie ongeveer 270.000 euro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.