Meer volkstuintjes in Bree

aardappelen

In 2012 werd het ecologische volkstuincomplex ‘De Labbelaer’ aangelegd in de Riekskensstraat te Bree. Intussen hebben de elf tuiniers al vijf seizoenen lekkere en gezonde groenten en kleinfruit kunnen telen. De Stad Bree wil het aantal volkstuintjes gaan uitbreiden.

In de volkstuin worden de principes van het ecologisch (moes) tuinieren toegepast. Het gebruik van pesticiden is er absoluut uit den boze. De tuiniers maken gebruik van alternatieve methoden om opduikende plagen te bestrijden. Ook worden er enkel biologische meststoffen en bodemverbeteraars aangewend.

Er werden afgelopen jaar extra tuintjes aangelegd. Bree werd aangeduid als kleinstedelijk gebied en telt bij gevolg relatief veel appartementen en woningen op kleine percelen. Niet iedereen heeft dus de mogelijkheid om te beschikken over een eigen moestuin. Door de uitbreiding van de volkstuintjes wil het stadsbestuur tegemoet komen aan de vraag van de inwoners om zelf groenten te kunnen telen. Bij interesse kan contact opgenomen worden met de milieudienst.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.