Nicky Rijkers geeft ergotherapie met paarden (video en foto's)

Sita en Pebbles zijn twee paarden, die worden ingezet door eerstelijnshulp ergotherapeute Nicky Rijkers uit Bree. Ze verzorgt ergotherapie met paarden, waarbij individueel gestelde doelen worden nagestreefd. “Een therapiesessie ziet er altijd ongeveer hetzelfde uit, terwijl de individuele doelen telkens veranderen”, zo vertelt Nicky Rijkers. “Een therapiesessie begint met het poetsen van het paard wat die keer gebruikt wordt. Dit helpt bij doelstellingen zoals gestructureerd werken, regelmaat, extensie van de armen en zo meer. Na een korte poetsbeurt wordt het paard opgezadeld of klaargemaakt.”

Ook een ritje met de koets kan gemaakt worden. Hierbij wordt ingespeeld op het maken van keuzes, links-rechts verschil en ook vormen en kleuren die ze onderweg tegenkomen. Koetsenritjes ter ontspanning worden ook aangeboden.

“Bij elke persoon wordt er aan individuele doelen gewerkt, daarom wordt bij iedereen persoonlijk gekozen om met of zonder zadel te rijden. Ook een wandeling op straat of in het bos kan voorkomen. Door ergotherapie met paarden kan men aan heel veel verschillende doelen werken”, aldus de jonge ergotherapeute die naast deze activiteit ook nog in de reguliere gezondheidszorg werkt.

Er is geen ervaring met paarden nodig. “Zelf heb ik al jarenlange ervaring met paarden en vind het dan ook mooi om mijn hobby met werk te combineren. Ik vind het geweldig om cliënten voortgang te zien boeken”, aldus Rijkers.

Woensdag 22 maart kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen. “Vanaf 13.00 uur zijn geïnteresseerden welkom bij mij aan de Rooyerstraat in Bree. Mijn oefenwei ligt achter huisnummer 1”, aldus de ergotherapeute. Tijdens de Opendeurdag zullen er hulpmiddelen worden getoond van Optidee en Tupperware en zijn er diverse demonstraties van therapie met paarden.

Website Nicky Rijkers

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *