Voetbalclub Patro Eisden blaast 75 kaarsjes uit

De jeugdafdeling van voetbalclub Patro Eisden trekt de organisatie naar zich toe van de feestelijkheden rondom het 75-jarige bestaan van de voetbalclub. Men start op vrijdag 31 maart om 19.00 uur met een overzichtstentoonstelling in het cultuurcentrum in Maasmechelen.

“Ondanks sportieve problemen wordt in de loop van de maart, april en mei het 75-jarig jubileum van Patro Eisden gevierd. In 1942 werd de club gesticht door kapelaan Van Schoenbeek en deze geschiedenis wil de jeugdafdeling van Patro opnieuw doen herleven. De eerste activiteit is een mooie overzichtstentoonstelling met een rijke sociale geschiedenis, waarin hoofdstukken aan bod komen als de situatie voor de stichting, het stichtingselftal zelf, de jeugdopleidingen, de promoties en het verblijf in eerste nationaliteit. Maar ook de minder fraaie momenten krijgen een plek in de tentoonstelling: de degradaties, het omkoopschandaal, de verhuis naar het nieuwe stadion. Deze tentoonstelling wordt plechtig geopend op vrijdag 31 maart om 19 uur in het cultuurcentrum. De tentoonstelling loopt tot 31 mei en is gratis toegankelijk”, vertelt Jeugdvoorzitter Jan Kohlbacher.

Op vrijdag 21 april zal men het fotoboek 75 jaar Patro Eisden voorstellen. Het boek is een boeiend naslagwerk geworden en kost 30 euro. Op zaterdag 27 mei trekken oud spelers van Patro de voetbalschoenen opnieuw aan. Na de wedstrijd in het gemeentelijk sportstadion is er gelegenheid om opnieuw herinneringen op te halen met deze ex-spelers en supporters.

De organisatie van deze drie activiteiten komt tot stand dankzij Patro Eisden Jeugd, de Stichting Erfgoed Eisden, het Cultuurcentrum en de Dienst Erfgoed.

Foto: Patro Eisden

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.