Vorming: Autisme bij kinderen en jongeren

Opvoedingswinkel Maasland organiseert in samenwerking met het Huis van het kind Maaseik-Kinrooi een vormingsavond over autisme bij kinderen en jongeren. Melissa Winters, thuisbegeleidster en teamverantwoordelijke bij LSA (Limburgse Stichting Autisme) komt de kenmerken van autismespectrumstoornissen belichten en hoe we deze in de praktijk kunnen zien, begrijpen en mee omgaan.

Kinderen met autisme zijn anders. Dit anders zijn veroorzaakt vaak problemen, voor zichzelf, maar ook voor de omgeving. Kennis van autisme, inzicht in de specifieke manier van waarnemen, denken en voelen, zorgt voor meer begrip. Het vergemakkelijkt de communicatie met kinderen met autisme aanzienlijk.

Hoe kunnen we het gedrag van kinderen met autisme beter begrijpen? Hoe ondersteunen we deze kinderen binnen het gezin en op school om het beste uit zichzelf te halen en zo meer. Naast een theoretisch kader worden er praktische voorbeelden gegeven met bruikbare tips en advies.

De avond vindt plaats bij Ontmoetingscentrum De Stegel, Weertersteenweg 363 te Kinrooi, van 20.00 tot 22.00 uur. Inschrijven kan via e-mail, de toegang is gratis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.