Comité Herstel Lambertustoren Nederweert stelt zich voor

DCIM100MEDIAYUN00010.jpg

De toren van de St. Lambertuskerk in Nederweert is aan een grote renovatie toe. Dat is sneller dan verwacht. Een aantal prominente Nederweertenaren waaronder oud-burgemeester van Helmond en Nederweert, Fons Jacobs, en de oud-wethouders Hans Houtman, Peter Willekens en Mart van de Mortel hebben een comité opgericht dat zich bezig gaat houden met fondsen werven en het enthousiasmeren van de inwoners om activiteiten te organiseren.

Of u nu komt vanuit het oosten, het westen, het zuiden of het noorden. Over de A2, de N266 of de N275. Overal ziet u hem in de verte al staan. De machtige toren van de St. Lambertuskerk. Een landmark pur sang. Een toren van ons allemaal. De Lambertustoren verkeert momenteel in zwaar weer. De slijtage van het metselwerk gaat sneller achteruit dan verwacht en een grote renovatie is nodig.

Het comité Herstel Lambertustoren heeft de handschoen opgepakt om een steentje bij te dragen aan het herstel van de historische kerktoren. Het comité bestaat uit Fons Jacobs (oud-burgemeester van Nederweert en Helmond), oud-wethouders Hans Houtman, Mart van de Mortel en Peter Willekens en Simon van Loon, Maarten van Deursen, Ruud Koppens, Niek Creemers, Hein Janssen en Hans van den Waardenberg. Het comité wil fondsen werven, maar belangrijker nog is het enthousiasmeren van de inwoners om samen het herstel van de kerktoren op te pakken. “De kerktoren is namelijk een monument van ons allemaal”, aldus Jacobs.

Op donderdag 6 april houdt het comité voor genodigden en belangstellenden een startbijeenkomst in gemeenschapshuis De Pinnenhof, Kapelaniestraat 4, 6031 BX Nederweert. Aanvang 19.30 uur. Tijdens de avond stelt het comité zich voor en wordt de noodzaak van de renovatie van de Lambertustoren toegelicht. Vervolgens worden de aanwezigen mee teruggenomen in de tijd. Alfons Bruekers is bereid gevonden om een interessante presentatie te houden over de historie van de Lambertustoren en het belang ervan voor de gemeente Nederweert als woon-, leef- en kerkgemeenschap.

Het tweede deel van de avond gaat in groepjes verder. Er wordt met elkaar gesproken over activiteiten die georganiseerd kunnen worden voor het werven van financiële bijdrages. Het comité denkt onder andere aan een Dag van de Lambertustoren. Wellicht dat er nog gelegenheid is om de ideeën aan het einde van de avond gezamenlijk te presenteren. Het programma duurt tot circa 22.00 uur.

De Lambertustoren is eigendom van de gemeente Nederweert. Burgemeesters Evers is verheugd dat het comité de rol van aanjager zo voortvarend oppakt. “Verenigingen uit Nederweert-dorp en Budschop hebben al een uitnodiging ontvangen. Maar natuurlijk is iedereen welkom die op een of andere manier zijn of haar steentje wil bijdragen of gewoon zijn betrokkenheid wil tonen,” aldus de burgemeester.

Foto: Gemeente Nederweert

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *