Geen bankjes bij speelvoorzieningen Slek na kritiek omwonenden

Er komen geen bankjes op het speelveld aan de Haverbeekstraat in Slek. Dit heeft de Stichting Spelen Oppe Slek besloten op verzoek van omwonenden.

Al in de eerste plannen voor de speelvoorzieningen zouden er bankjes komen. Omwonenden maken zich echter zorgen, bleek tijdens een evaluatievergadering over de speelvoorzieningen in Slek. Ze zijn bang voor overlast door hangjongeren.

In het verleden kwamen namelijk groepen jongeren samen bij de bankjes op het grasveldje aan de Haverbeekstraat. Ze zorgden toen voor enorme overlast. De Stichting Spelen Oppe Slek komt de omwonenden nu tegemoet door geen banken te plaatsen op het speelveld aan de Haverbeekstraat. Ook zal er contact worden opgenomen met de gemeente om de huidige bankjes bij het speelveldje aan de Holthuysenweg te verwijderen. Wel zullen er prullenbakken komen.

De komende tijd wordt hard gewerkt om de speelvoorzieningen veiliger te maken. Zo komt er een haag van ongeveer 70 centimeter. Hoog genoeg dat de kinderen niet overal meer de weg oprennen, maar laag genoeg dat de kinderen niet over het hoofd gezien worden bij de aangewezen oversteekplaatsen. Omdat de struiken tijdens de aanleg nog laag zullen zijn, zal er een tijdelijk raster komen. Dit zowel voor de veiligheid van de kinderen, als ter bescherming van de nieuwe planten.

Daarnaast gaven omwonenden ook hun visie op de speeltoestellen. Zo hebben een aantal van hen erg veel overlast van de vogelnestschommel. De betreffende omwonenden hebben met de gemeente afspraken gemaakt de schommel te verplaatsen. Anderen vinden de plek van de hinkelslak ongelukkig gekozen, recht bij hun voor de oprit waar al jarenlang een aanhanger staat. Stichting Spelen Oppe Slek is het hierover eens. De slak is door werkzaamheden bovendien al beschadigd. Dit speelobject zal dan ook vervangen worden door trottoirtegels.

De stichting begrijpt de klachten over de te kleurrijke toestellen aan de Holthuysenweg, maar zegt dat deze er weloverwogen zijn neergezet.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *